Geef je huid een hydratatieboost!

Wat heeft je huid nog meer nodig tijdens de zomer dan alleen zonbescherming? Inderdaad een hydratatieboost! Zowel van binnen als van buiten is hydratatie heel erg belangrijk. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren, dat trekkerige en onprettige gevoel van je huid, nadat je langere tijd in de zon bent geweest? Meestal is dat een teken van een vochttekort in je huid. Dat kan veroorzaakt worden door verschillende redenen. Door transpireren, zonnestralen, airco maar ook het zwemmen in chloorwater kan vocht aan je huid onttrekken.

Om je huid in goede conditie te houden is het belangrijk om je huid te reinigen met lauwwarm water. Warm water kan nog meer vocht aan je huid onttrekken in de zomer. Let ook op met heet douchen dit heeft ook een vocht onttrekkende werking. Een reinigingsproduct dat zacht is , de natuurlijke oliën van de huid in balans houd en de huid hydrateerd is altijd raadzaam. Grove peeling zou ik in deze periode niet aanraden. Vermijd schurende bestanddelen in een peeling. Gebruik maken van een enzymatische peeling kan geen kwaad, in deze peeling zit geen korrel, zodat de huid niet geschuurd wordt. Maar gebruik hem niet te vaak in de zomer.

Wil je de huid goed behandelen maar heb je geen tijd voor een uitgebreide gezichtsbehandeling?

Dan is een masker de ideale oplossing om je huid een hydratatie boost te geven. Binnen enkele minuten geeft een maker je het verfrissende gevoel. Het is ideaal na een dagje strand. Neem bijvoorbeeld het Balancing Gel Masque van Image Skincare dit masker is ontwikkeld om je huid te kalmeren en te hydrateren. Op basis van Aloé Vera en groene thee voorziet dit masker de huid van onmiddellijke hydratatie, voeding en superantioxidanten. Ook een serum, zoals het Hydrating ACE serum bevordert de hydratatie en verminderd tekenen van huidveroudering.

Wat doe je met de huid rondom de ogen?

De tere huid rondom de ogen kan soms ook erg droog aanvoelen. Gebruik eens de Hydrating Eye Recovery gel. Dit is een super hydraterende antiverouderings-ooggel met een mix van voedende antioxidanten en peptiden die fijne lijntjes, donkere kringen zichtbaar verminderen maar ook heerlijk is voor vermoeide en opgezwollen ogen. De Balancing Eye Lift Gel werkt hydraterend en liftend, geweldig voor een huid die uit balans is, fijne lijntjes of kraaienpootjes heeft.

Voldoende drinken

Het is belangrijk om voldoende te drinken zodat de huid van binnenuit het vochtgehalte kan reguleren. Vindt je het lastig om voldoende water te drinken? Maak een een kan met (bevroren) frambozen, water een paar druppeltjes stevia en laat dat een paar uur trekken. Echt een heerlijke dorstlesser en super gezond. Of neem een kan water en doe daar een paar schijfjes citroen of limoen in een een paar takjes munt zo kan je variëren met het fruit dat je zelf lekker vindt.

Geniet van de zomer en zorg goed voor je huid.