Wat is couperose?

Couperose zijn verwijde bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak. Het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen.

Deze roodheid kan soms uren aanhouden. Ook kan er soms een pijnsensatie ontstaan in het gezicht. De plaatsen waar dit voorkomt zijn voornamelijk de neus en het gebied van de wangen.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat na het 25ste levensjaar. In de loop der jaren verzwakken de bloedvaatjes. Daarnaast wordt de huid dunner waardoor de gesprongen bloedvaatjes meer zichtbaar worden.

De kans op het ontwikkelen van couperose is groter als ouders, grootouders  hier ook last van hebben. Het ontstaan kan erfelijke oorzaak hebben. Door externe factoren kan couperose zich verergeren.

Denk dan aan roken, zwangerschap, Uv -straling, weersomstandigheden, medicijnen of stress. Couperose kan ook een voorstadium van rosacea zijn.

Couperose behandelen met de T-Away

De T-Away is een apparaat dat ontwikkeld is met als doel om couperose te behandelen.
Het apparaat werkt met een stroomvorm USHF (ultra short high frequency). Dit houdt in dat de USHF omgezet wordt in warmte.

De warmte concentreert zich in de punt van de applicator, dat maakt het voldoende warm om het adertje of bloedblaasje te behandelen, zonder de applicator in de huid te brengen! Hierdoor is de beschadiging van het weefsel minimaal. De huid kan iets rood zijn na het behandelen van de couperose.

Op de plek waar het adertje zat komt een korstje die vanzelf weer verdwijnt als de huid is genezen.

T- Away 15 min € 31,50