Referenties van een klanten

“Bindweefselmassage, een boost voor mijn huid!”

Als je niet van een poezelige schoonheidsbehandeling houdt met hier en daar wat geaai aan je gezicht, maar wil je het wat steviger, zonder dat het pijnlijk wordt? Dan is een bindweefselmassage misschien iets voor jou.

Ik heb het ondergaan en zal je mijn bevindingen uit de doeken doen. Om te beginnen neemt Patricia Schijff, huidcoach en eigenaresse van de knusse salon aan de Aalsmeerderdijk, uitgebreid de tijd voor een intakegesprek. Hierin kun je aangeven of, en welke, medicijnen je slikt, of je last hebt van bepaalde klachten, of je allergieën hebt en zo ja welke en of je gevoelig bent voor blauwe plekken.

Slik.. “Blauwe plekken??” vraag ik, ietwat benauwd. “Wees niet bezorgd”, zegt Patricia. “Ik vraag het om er juist rekening mee te houden. Ik zou de behandeling met handschoenen kunnen doen, zodat het nog iets steviger wordt, of juist zonder.” In mijn geval moet het zonder. Ik moet er ook niet aan denken dat ik de volgende dag wakker wordt met een bont en blauw gezicht. “Dat gebeurt niet hoor,” zegt Patricia. “vandaar de uitgebreide vragenlijst.”

Het wordt me steeds duidelijker en ik begin echt zin te krijgen in de behandeling. Na de huidmeting, waarin het vocht- en vetpercentage alsook de PH waarde wordt gemeten, reinigt de vakkundige huidcoach mijn huid. Daarna komt er een enzymatische peeling. Dit gaat enorm prikkelen, maar dat hoort erbij. Het is zelfs wel lekker. Dan krijg ik een doorbloedingcrème opgesmeerd en vervolgens komt de bindweefselmassage. Er wordt gekneed en geknepen, gewreven en gesmeerd. Mijn huid wordt behoorlijk ‘wakker’. Ja, zo kan ik het wel benoemen. Een totaal andere ervaring dan een simpele schoonheidsbehandeling. En dat terwijl er toch, voor de huid, zeer voedende goedjes worden gebruikt van het merk Hannah.

De bindweefselmassage sessie duurt zeker een minuut of twintig en ik beland zwaar in de ontspanningsmodus. Hierna wordt een vitamine complex op gesprayd en een serum voor pigment én vitamine-C gevolgd door nog meer crèmes. Toe maar. Het zal wel nodig zijn (!) Als extraatje krijg ik een lamp op mij gericht, wat een collageen booster blijkt te zijn.

De booster (de naam zegt het al) is een oppepper voor de huid, zodat ie mooi, jong en stevig blijft.. of wordt.. in mijn geval. Ik vind inmiddels alles best en val bijna in slaap van deze relaxte behandeling. “Het is klaar” roept Patricia. En ik beland weer op aarde. We stellen samen nog een behandelplan op om thuis de behandeling te ondersteunen met producten die speciaal op mijn huidmeting zijn aangepast.

Met mijn Skin Passport op zak ben ik van plan om snel een vervolgafspraak te maken. Dit kan tegenwoordig op de vernieuwde website van Patricia Schijff. Ik zal moeten opschieten, want het proefmonstertje dat ik meekreeg met het heerlijkste crèmepje genaamd ‘Touch of Silk’ is bijna op.

Bedankt Patricia! Tot snel!

Groet,
Miranda Gommans, een tevreden cliënt.