Stralende huid door de juiste voeding

Voeding niet alleen om af te vallen maar ook om je huid te verbeteren

Zes mei is uitgeroepen tot anti-dieet dag. Dat is een fantastisch initiatief. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben. Pure natuurlijke ingrediënten die onze tong strelen, onze gezondheid bevorderen en ook nog eens een stralende huid geven. Juiste voeding bestaat uit veel verse (biologische) groenten, kruiden, fruit, vette vis, vezels en gezonde vetten.

Minder rimpels door het eten van bonen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in hun gehele leven meer bonen en groenten eten minder rimpels krijgen dan mensen die veel vetten en koolhydraten tot zich nemen.

Minder acne door minder zuivel

Vaak wordt gedacht dat ‘vetten’ puistjes veroorzaken maar dat is niet juist. Zuivelproducten en suikers zijn vaak de grote boosdoeners. Tevens veroorzaken eiwit diëten ook puistjes. Het lichaam kan de verwerking van de grote hoeveelheden eiwitten niet aan wat zich dan uit in het krijgen van puistjes.

Granaatappel in combinatie met zonbescherming

Wist je dat granaatappels een boost geeft aan je natuurlijke zon bescherming? Trakteer je zelf in de zomer maanden eens op deze heerlijke vrucht. Je bevordert de natuurlijke zon bescherming van je huid en je bestrijdt de vrije radicalen in je lichaam.

Chocolade voor verbetering van de bloedsomloop

Pure donkere chocolade bevat meer antioxidanten dan fruitsap. Het werkt verbeterend op de bloedsomloop, verlaagt de bloeddruk, werkt ontstekingsremmend en gaat veroudering tegen.
Als je af en toe een stukje pure chocolade neemt kan dat helemaal geen kwaad. Dit geld niet voor de melk- en witte chocolade.

Verminderen van wallen door amandelmelk en rozenwater

Neem één eetlepel rozenwater en één eetlepel koude amandelmelk. Meng deze twee met elkaar, bevochtig twee grote wattenschijven met dit  mengsel, leg het op de ogen en ontspan 10 minuten. Amandelmelk bevat een hoge concentratie vitamine E en werkt ontstekingsremmend. Dit in combinatie met de verzachtende werking van rozenwater geeft een verbluffend resultaat bij wallen en vermoeide oogopslag.