Eye opening tips om donkere kringen tegen te gaan!

Ben je wel eens bruisend van energie wakker geworden, maar na één blik in de spiegel veranderde dat gevoel direct? Donkere kringen en wallen onder je ogen geven een vermoeide uitstraling. Laat dit niet je dag verpesten. Hier zijn een aantal tips die echt een verschil kunnen maken.

Krijg allergieën onder controle

We hebben de neiging om gebrek aan slaap verantwoordelijk te houden voor donkere kringen en wallen. Maar als je last hebt van seizoensgebonden allergieën zal een een extra dutje niet de oplossing zijn. De allergieën kunnen ontstekingen geven vooral in de bloedvaten in je huid en dat is meteen merkbaar aan een dunne, tere huid onder je ogen. Een histamine pilletje van de drogist zou het antwoord kunnen zijn maar als de klachten hierna nog te heftig zijn is een bezoekje aan de huisarts aan te raden.

Zorg voor een goed kussen

Soms ligt het niet aan de hoeveelheid uren slaap die je krijgt maar de houding waarin je ligt. Probeer op je rug te slapen en zorg dat je kussen goed je hoofd ondersteund. Dit kan helpen om te voorkomen dat vocht zich onder je ogen opbouwt.

Voeding

Goed nieuws chocolade kan helpen. Echt serieus. Voedingsmiddelen met een hoog flavonoïden gehalte zoals pure chocolade kunnen donkere kringen voorkomen. Pure chocolade is dus niet alleen goed voor je humeur. Omega-3 vetzuren zijn ook een een redder voor je huid. Geniet van je favoriete rauwe noten, zeker walnoten, maar eet ook eens vaker vette vis. Als je dat niet lust zorg dan dat je Omega-3 supplementen inneemt.

Verwen je ogen

De huid rond je ogen is gevoeliger dan andere delen van je huid. Soms betekend dit dat de huid rond je ogen een beetje extra aandacht nodig heeft. Gebruik dan eens de suprême look van Cenzaa. Dit is een oogstrelende verzorging met 7 effecten: liftend, verjongend, vervaagt fijne lijntjes en rimpeltjes, vermindert vocht wallen, vervaagt donkere kringen en zorgt voor een stralende oogopslag,