7 dingen die je niet moet doen als je een droge huid hebt!

Heb je last van een droge huid, dan zijn deze gewoontes uit den boze.

Heb je soms ook het idee dat alle adviezen die voorbij ziet komen alleen gelden voor mensen met een “normale” huid? Maar voor mensen met een droge huid kunnen die adviezen vaak een aanslag zijn op je huid. Als je huid trekkerig en schilferig is zijn er een aantal belangrijke regels waar je rekening mee moet houden. En sommige dingen kun je beter helemaal overslaan.

1. Vergeet nooit een goede moisterizingcrème te gebruiken.

Als je een normale of vette huid hebt kom je waarschijnlijk er wel mee weg als je een keer je crème vergeet maar als je een droge huid hebt dan is het echt een noodzaak om te ‘smeren’. Soms is het zelfs verstandig om twee verschillende crèmes te gebruiken. Een volle, rijke crème voor de nacht en een lichtere moisterizer met een hoge SPF voor overdag. Vergeet ook je hals, decolleté en handen niet in te smeren.

2. Te vaak je huid scrubben.

Een droge huid ziet er vaak schilferig uit waardoor je eerder geneigd bent om regelmatig je huid te scrubben. Dit is het slechtste wat je kunt doen, zeker als je elke dag een scrub product gebruikt.Dit zal je huid alleen maar meer irriteren. Beperk het scrubben van je huid tot maximaal 1 keer per week en gebruik dan het liefst een scrub zonder korrel of een enzymatische peeling. Je kan ook een product gebruiken met een AHA zuur (Alpha Hydroxy Acid). Dit ingrediënt peelt je huid maar hydrateerd te gelijkertijd. Kijk wel uit dat je dit ook niet te vaak gebruikt.

3. Lang en heet douchen.

Als je elke dag heet doucht wordt het tijd om dit te veranderen. Probeer elke keer de temperatuur iets minder warm te zetten. Vermijd om je gezicht te wassen met heet water dit droogt je huid alleen maar verder uit. Soms is het zelfs verstandig om eerst een olie op de huid aan te brengen voor je gaat douchen.

4. Producten gebruiken met alcohol erin.

Een klein beetje alcohol in een product is niet direct een probleem. Maar als een product, zoals een tonic, een hoog percentage alcohol bevat zal dit product zeker je huid uitdrogen. Kijk dus altijd goed naar de ingrediëntenlijst op de verpakking voor je een product koopt.

5. Gebruik van krachtige cleansers.

Vermijd als je een droge huid hebt het gebruik van krachtige cleansers. Het is belangrijk om elke dag je gezicht te reinigen en eventuele make-up te verwijderen maar dat mag niet resulteren in een trekkerige huid. Vermijd ook schuimende reinigingsproducten de meeste zijn te uitdrogend voor je huid.

6. Reinigende maskers.

Bijvoorbeeld kleimaskers zijn maskers voor een normale en vette huid en gemaakt om te huid te ontvetten en te reinigen. Gebruik in dit geval een masker op crème of gel basis.Deze zijn geschikter voor een droge huid.

7. Gebruik van matte of poeder make-up.

Deze make-up is meestal gemaakt voor de vettere huid. Schilfertjes ga je dan vaak meer zien. Zorg dat je een vloeibare make-up  op olie basis. Uitzonderingen daar gelaten zoals minerale make-up deze kan je wel gebruiken bij een droge huid. Zorg wel altijd dat je een goede crème onder je make-up gebruikt.

Wil je meer advies als je last hebt van een droge huid neem dan contact op via 0297-366049 of info@bodyskinbalance.nl