Acne is een serieus probleem onder tieners en volwassenen.

Acne behandelen is een serieus probleem onder tieners en volwassenen. Veel mensen zoeken naar tips om een uitbraak van acne te verminderen. Het kan op elk moment opvlammen. Maar er zijn een aantal dingen die je kan doen om de gezondheid van je huid te verbeteren zodat de acne minder actief kan worden.

Tip 1 Houd je huid gehydrateerd

Drink voldoende water, dit zorgt er niet voor dat je acne weggaat maar het is wel heel goed voor je huid. Door zo goed mogelijk te zorgen voor je huid kan je het wel beter behandelen, Het hydrateren is makkelijk, vervang je frisdrank met water en begin elke dag met een glas water. Je zal zien dat je huid snel beter gaat aanvoelen.

Tip 2 Focus op gezondheid en hygiëne

Er zijn sommige hygiëne vergissingen die onzuiverheden kunnen verergeren.

Haar – Was je handen voor je aan je gezicht aan raakt. Probeer gedurende de dag niet aan je gezicht te zitten. De bacteriën die op je handen zitten kunnen het verergeren.

Kussensloop – Als je slaapt komen de bacteriën van je acne op je kussensloop terecht en op die manier via je sloop weer op je huid de volgende nacht. 1 keer per week je sloop wassen is meer dan genoeg. Bij een hele erge vorm van acne zou ik het om de dag doen, maar ik zou mijn kussen omdraaien na 1 dag.

Gezicht – Was je gezicht minstens 2 keer per dag. s ‘Ochtends verwijder je dan alles wat s’nachts is ontstaan en ‘avonds verwijder je alles waar je overdag mee in aanraking bent geweest.

Make-up – Draag je make-up zorg dan dat je elke avond  je huid goed schoonmaakt. Gebruik geen kwasten of borstels van iemand anders, ook niet als diegene geen last van heeft. Er zitten altijd bacteriën van iemand anders op. Reinig je kwasten of sponsjes een keer per week.

Roken en drinken – Dit kan ook je acne verergeren. Als stoppen niet lukt dan kan je misschien wel proberen te minderen.

Tip 3 Gebruik effectieve acne producten

De beste manier om de onzuiverheden tegen te gaan is om de juiste producten te gebruiken. De Clear Cell lijn is ontwikkeld om je huid gezond te maken en de acne te verminderen. De producten bevatten salicylzuur cleanser, tonic en pads, acne lotion, masker en een gezichtsscrub. Allemaal  ontwikkeld om je acne te behandelen. Voor meer informatie over een behandeling kijk dan hier

Heb jij last van acne kom dan eens langs, zodat we samen kunnen kijken wat het beste is voor jouw huid.