Herfst, is jouw huid er klaar voor?

Herfst, de bladeren kleuren rood en geel en de kou zit al in de lucht. Allemaal tekenen dat het najaar er is. Het is tijd om ons voor te bereiden op de veranderingen van het seizoen, met alle vreugde die erbij hoort.

Met alle beslommeringen van elke dag is het soms lastig om onze huid goed te verzorgen. Schoolactiviteiten van de kinderen, alles wat met ons werk te maken heeft, sportactiviteiten en andere verantwoordelijk heden zijn vaak belangrijker dan de verzorging van onze huid.

Nu is het de belangrijkste tijd van het jaar om je huidverzorging plan te maken en je daar aan te houden.

Met de herfst komt koelere en drogere lucht die je huid kan beschadigen. Volg de hieronder genoemde tips op voor een stralende huid het hele jaar rond.

Peelen of scrubben

Het is nu van belang dat je hoornlaag dunner is dan in de zomer. De verdikking van de huid die in de zomer ontstaat, is om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon. In het najaar en winter is dit niet nodig. Gebruik 1 of 2 keer per week een scrub of een enzymatische peeling zodat de huid in staat is om de crème goed op te nemen. Een goede scrub of peeling zorgt ervoor dat je huid geen vale kleur krijgt en er fris en stralend uit ziet.

Re-check je huidconditie

Het koude weer verandert niet alleen de natuur, het veranderd ook je huidconditie. Het is heel normaal dat je huid nu droger aan gaat voelen. Dit komt doordat de lucht waar je je in begeeft droger wordt door bijvoorbeeld de centrale verwarming. Dit kan je verminderen door te zorgen voor een bakje met water aan de verwarming, hierdoor komt er een hogere luchtvochtigheid, wat beter is voor je huid. Maar ook de crème die je gebruikt kan anders zijn dan de crème die je in de zomer gebruikt. Je huid heeft nu meer behoefte aan een vettere crème, deze zorgt ervoor dat je huid een betere bescherming krijgt tegen vocht verlies van binnenuit de huid.

Voorkom een droge huid

De beste manier om een droge huid te voorkomen is om de huid goed te hydrateren elke dag. Dit kan je het beste direct na het reinigen van de huid doen zowel in de ochtend als de avond. Zorg er ook voor dat als het weer buiten kouder wordt je  een crème gebruikt met voldoende vetten. Vetten zorgen ervoor dat het vocht dat in je huid zit niet kan verdampen.

Gebruik ook in de herfst en winter een zonnefactor

Ik hoor je denken, zon bescherming? Ja zeker, zon bescherming is net zo belangrijk in het najaar als in de zomer. Ook al is de zon minder aanwezig UVA straling is er altijd. Deze straling zorgt juist voor de veroudering van de huid, de straling gaat ook door het glas heen. Dus ook als je binnen zit achter het glas zorgt de UVA voor het verouderen van je huid.

Kortom zorg in de aankomende maanden goed voor je huid.