Waar kies jij voor huidverzorging of huidverbetering?

Vandaag was ik met iets nieuws bezig voor de salon (waarover later meer) en daarvoor wilde ik verschil maken tussen huidverzorging of huidverbetering. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen huidverzorging of huidverbetering? Dit kan voor iedereen anders zijn. De een vindt als ze een anti-aging crème gebruiken van de Aldi of de Lidl dat ze al met huidverbetering bezig zijn omdat die het beste uit een bepaalde test kwamen. Maar ik wil graag vertellen wat voor mij het verschil is tussen beiden.

Huidverzorging

Voor mij is huidverzorging echt de basis. Als je je huid wil verzorgen gebruik je producten die je gewoon bij een drogisterij of parfumerie koopt.  Je gebruikt een milk en eventueel lotion en dan een dag- of nachtcrème of een 24 uurscrème. Je kan het uitbreiden met een oogcrème, serum of een masker, als je al een stap verder wilt gaan. Dit is een heel mooi begin en je bent al goed bezig. Zeker als je dit ook nog combineert met een behandeling bij een schoonheidsspecialiste dan ben je écht goed bezig. Voor mij hoort bij verzorging altijd een gevoel van wellness. Heerlijk verwennen en genieten. Je kan daar dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik weet dat je met een goede huidverzorging en dan vooral met producten die meer werkstoffen bevatten dan de meeste producten die je in de winkel koopt, je huid in een goede conditie kan krijgen en houden. Maar als je de veroudering wilt vertragen dan heb je toch iets meer nodig dan deze “basis” verzorging.

Huidverbetering

Als je de veroudering wilt stoppen of vertragen is er meer nodig zoals ik al zei. Je hebt dan niet voldoende aan producten van de drogist, apotheek of de parfumerie. Je hebt dan producten nodig met hogere werkstoffen. Een ontspanningsmassage is dan ook niet voldoende maar je hebt een activerende massage techniek nodig. De behandelingen bij de schoonheidsspecialiste veranderen dan ook van de ontspannende behandelingen naar de intensievere behandelingen. Er kan eventueel ook met apparatuur gewerkt worden die de aanmaak van collageen en elastine verhogen of die ervoor zorgen dat de hoornlaag (dit is de laag met dode huidcellen) verdunt wordt. Kortom er moet echt gewerkt worden aan je huid. Je kan het vergelijken met de sportschool en je conditie. Als je 1 keer per week naar de sportschool gaat is dit natuurlijk al goed, je bent in ieder geval al bewust met je lijf bezig. Maar om echt een bepaald doel te bereiken, dat kan zijn wat gewicht verliezen of een beter gevormd lichaam te krijgen met meer spierweefsel en minder vetweefsel, dan is één keer per week niet voldoende. Je zal dan minsten 2 á 3 keer per week in de sportschool aanwezig moeten zijn. Zo werkt het ook met je huid. Als je wilt dat de veroudering van je huid vertraagd dan is een gewoon verzorgende crème niet voldoende. En ook een ontspanningsbehandeling één keer in de zes weken bij de schoonheidsspecialiste gaat dan niet het verschil maken. Dat lijkt me logisch. Maar wat dan wel?

Hoe kan je er voor zorgen dat die huidveroudering vertraagt?

Dan komt er toch iets meer bij kijken. Zo is het heel belangrijk wat je thuis doet. Ik zeg altijd: “dat wat je zeven dagen in de week thuis doet is net zo belangrijk als wat ik in de salon doe. De verzorging thuis zorgt voor 50% van het uiteindelijke resultaat en de behandelingen in de salon voor de andere 50%. We moeten dus goed samen werken als we de 100% willen behalen. In de salon worden de behandelingen aangepast op jouw wensen, dit is voor een ieder anders. Zo kan je bijvoorbeeld last hebben van pigmentvlekken die je storen. De behandeling is dan heel anders opgebouwd als wanneer je last hebt van acne of je minder rimpels wilt. Dat geld voor de behandelingen maar ook voor de producten die je thuis gaat gebruiken.

Voor mij is huidverzorging dus een begin op weg naar huidverbetering. Ik ben van mening dat als je de 35 gepasseerd bent je dus over moet stappen van huid verzorging naar huidverbetering zeker om de vorming van rimpels en pigmentvlekken te verminderen. Voor sommigen kan dit zelfs al eerder het geval zijn. Dat is ook een beetje afhankelijk van je genen en nog meer van  je leefwijze.

Wil je meer informatie over huidverzorging of huidverbetering neem dan contact op via 0297-366049 of mail naar info@bodyskinbalance.nl