Huidverzorgings tips voor de wintersport

7 huidverzorging tips voor als je op wintersport gaat.

Hoewel het in Nederland wel voorjaar lijkt wat betreft de temperatuur. Staat het ski seizoen weer voor de deur. Vele Nederlanders vertrekken naar de sneeuw met hun besneeuwde bergtoppen, prachtige blauwe lucht, warme chocomelk en apfelstrüdle ennatuurlijk niet te vergeten de après-ski. Maar denk voor je vertrek er aan om je huidverzorging ritueel aan te passen.
Winter, in het bijzonder de wintersport, veroorzaken uitdagingen voor je huid waar je waarschijnlijk niet eens bij stil staat. Zonverbranding, bevriezing en extreem uitdroging van je huid.
Hier volgen een paar tips die ervoor zorgen dat je stralend op de piste kan verschijnen.

Gebruik een hoge SPF Hoe hoger de berg hoe hoger de UV-straling is. Je krijgt 6-8 keer een hogere dosis UV licht hoe hoger je komt. Een SPF 30 is dan echt het minste dat je moet gebruiken.

De centrale verwarming in je hotelkamer heeft net als thuis een uitdrogende werking op je huid. Het gebruik van een luchtbevochtiger is een aanrader, dit brengt vocht in de lucht en hierdoor droogt je huid minder snel uit.

Bevriezen van je huid kan voorkomen bij extreme kou. In dit geval kan vaseline een uitkomst bieden, dit werkt isolerend en houd op die manier het vocht in je huid.

Bescherm je nek, je kin en je neus. Breng op deze delen de zonbescherming extra dik aan. Het reflecterende zonlicht door de sneeuw verhoogt de UV-straling met 40%. Uitstekende delen zijn hierdoor nog kwetsbaarder voor de zon. Pak je zelf goed in niet alleen tegen de kou maar dus ook tegen de zon. Vergeet niet een zonnebril te dragen om ook je ogen te beschermen, sneeuwblind worden wil je echt niet.

Vermijd heet douchen aan het einde van de dag, hoe verleidelijk het ook is als je het koud hebt. Neem een warme korte douche zodat je eigen huidvetten gespaard blijven en je huid niet onnodig uitdroogt.

Niet te veel alcohol. Aprés-ski is natuurlijk geweldig, maar ook alcohol werkt uitdrogend en helemaal op grote hoogte.

Water drinken. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Zeker als je de hele dag in de weer bent geweest en lekker getranspireerd hebt is het van belang om voldoende water te drinken, om alle te korte aan te vullen en je huid van binnen uit te hydrateren.
Kortom geniet van de skivakantie maar wees een beetje lief voor je huid.