Bega jij ook de grootste fout met het reinigen van jouw huid?

reinigen huidWeet je niet hoe belangrijk het is om je huid te reinigen? Je bent niet de enige. Ik krijg vaak de vraag in de praktijk, hoe reinig ik nu het beste mijn huid en hoe vaak moet ik dat doen?

Ik kan het belang van het reinigen van je huid niet vaak genoeg benadrukken. Je huid reinigen is het allerbelangrijkste dat er is, of je nu wel of geen make-up gebruikt. Je reinigt je huid 2 keer per dag. In de avond verwijder je je make-up, als je dat gebruikt, en al het vuil dat je gedurende de dag op je huid hebt gekregen. ’s Morgens reinig je je gezicht omdat je huid ’s nachts heel actief is geweest en dan veel afvalstoffen heeft af gegeven.

Je kan het vergelijken met schilderen. Je moet eerst schuren en ontvetten voor dat je kan gaan schilderen. Dat zelfde geld ook voor je huid. Als je huid niet schoon is kan je de beste crèmes gebruiken maar die kunnen helaas niets voor je huid doen. De crème blijft dan gewoon op je huid liggen.

Waar moet je opletten als je een reinigingsproduct koopt?

Het belangrijkste is dat er geen minerale olie inzit, zoals Parafine Licidum of Lanoline, dit laat een laagje achter op de huid waardoor je huid wordt afgesloten. De werkstoffen uit je crème kunnen dan niet meer in je huid trekken en blijven erop liggen. De reiniging mag je huid niet te veel uitdrogen ook niet als je last hebt van onzuiverheden. Als je de huid te veel uitdroogt, raakt hij uit balans.

Maar welke reiniging is geschikt voor jou?

Als expert weet ik welke reiniging het beste bij jouw huidtype past.

  • Een reinigingsmilk bijvoorbeeld de Velvet Creamy Milk , deze ultra zachte reiniger is voor alle huidtype geschikt. Hij hydrateerd je huid, gaat roodheid tegen en werkt kalmerend door het haver extract dat er in is verwerkt. Deze reiniger is ook geschikt voor het verwijderen van oogmake-up.
  • De Rise & Shine Cleanser is geschikt voor de normale of onzuivere huid. Het heeft een diepreinigende werking. Verwijdert overtollig talg en vuil, zuivert en verfijnt poriën. Hij herstelt de vochtbalans van je huid en verfrist en verheldert je teint. Dit product schuim je op met een klein beetje water.
  • Velvet Mist is een verzachtende en verzorgende lotion. Hij zorgt ervoor dat de werkstoffen uit de producten die je na de reiniging gebruikt in je huid getransporteerd worden. Hij hersteld de de huidbarrière en de vochtbalans. Ontspant en kalmeert je huid. Echt onmisbaar na je reinigingsproduct.
  • Naast de Velvet Mist Lotion is er ook de Illuminating Mist, dit is een celactiverende lotion met een anti-oxidanten en werkstoffen met heilzame eigenschappen. Hij is hydraterend, egaliserend en hersteld de pH waarde van de huid. deze lotion is meer geschikt voor een oudere huid die wat last heeft van pigmentvlekjes en lijntjes of voor een huid met onzuiverheden.

In de maand november is er een prachtige aanbieding OP=OP

Bij aankoop van de Velvet Creamy Milk €27,95 krijg je de Velvet Mist GRATIS t.w.v. €25,95

Wil je hier gebruik van maken laat het me dan hier even weten.