Uw huid in de zomer

Onze huid heeft een droge, warme tijd achter de rug (en de zomer is hopelijk nog niet voorbij). Misschien hebben we niet altijd even goed op onze huid gelet waardoor zij nu wat minder prettig aanvoelt. Nu is de tijd om de huid te voeden en te repareren, maar hoe kun je dat het beste doen?

Misschien herken je de volgende punten

• je huid voelt trekkerig en droog aan en soms is de huid schilferig
• je huid is niet zo elastisch en soepel
• je huid lijkt wel perkament met al die barstjes” en lijntjes
• je ontdekt ineens een lijntje of rimpeltje dat er eerder nog niet zat, of rode vlekjes

Alles wijst erop dat je huid vocht te kort komt. Dit zal er ook voor zorgen dat een gewone crème niet zo goed meer wordt opgenomen door de huid.

Wat is er gebeurd?

Door de zon heeft het collageen een flinke optater gekregen en is de hydratatiebalans in de hoornlaag verstoord: door een gebrek aan ‘voeding’ in de vorm van vetten (lipiden) gaat de huid protesteren in de vorm van alle bovengenoemde punten.

Help, wat nu? Water geven?

Was het maar zo eenvoudig: even een douche pakken en de boel is weer op peil. Toch zijn er gelukkig voldoende andere manieren om je huid weer elastisch en glad te krijgen. Ik geef je een paar tips:

Een hydraterende en herstellende crème

Voor je het weet komt de kou eraan (en de centrale verwarming) dus moeten we de huid weer in balans brengen zodat ze weer kan doen waar ze voor bedoeld is: ons lichaam beschermen. Een goede hydraterende crème bevat vetten die de huid nodig heeft om de balans te herstellen.

Bindweefselmassage

Herstel van binnenuit, want een bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding van de diepere huidlaag wat een frisse kleur bevordert, en stimuleert mastcellen en fibroblasten die voor stevigheid zorgen. Daarnaast wordt de collageenaanmaak bevorderd. (Kijk hier naar de ‘sportschool voor je huid ná de vakantie’.)

Collageen Booster

Een (heerlijke en ontspannende) lichtbehandeling (nog een extra vakantie voor je huid!) die de huidcellen prikkelt en stimuleert waardoor ze meer energie krijgen. Door die energie krijgt de collageenaanmaak een boost en dat zorgt weer voor een steviger en gladdere huid. Ook zorgt deze behandeling ervoor dat roodheid en ontstekingen ín de huid verminderen. (Kijk hier voor meer informatie.) Daarnaast wordt de elastineproductie gestimuleerd en dit alles heeft als resultaat dat de huid een verbeterde textuur krijgt en meer volume: rimpeltjes en lijntjes vervagen.

Een lekkere peeling of masker

De verdikte huid – die we ’s zomers nodig hebben als bescherming tegen de zon – wordt dunner gemaakt, door de huid een grondige peeling te geven. Er zijn verschillende soorten peelings:

Enzymatische peeling: een heerlijk milde peeling die je thuis kunt doen. Deze peelingcrème bevat geen korreltjes en kan op de meest gevoelige huid gebruikt worden (ook rondom de ogen). Deze peelingcrème bevat vitamines, natuurlijke oliën en werkstoffen die een antioxiderende werking hebben.

Glycolic peeling: (fruit, ook goed voor je huid). Deze peeling bevat fruitzuren die een verhogende waterbindende capaciteit in de hoornlaag teweegbrengen. Het effect van het gebruik van deze gel is een versnelde afschilfering, een betere doorbloeding van de huid en een versnelde aanmaak van nieuwe cellen. De huid kan meer vocht vasthouden en de aanmaak van elastische- en collageenvezels wordt gestimuleerd. Geschikt voor alle huidtypen.

Microdermabrasie: met héél fijne kristalletjes wordt het bovenste laagje van de opperhuid verwijderd. Oneffenheden, lijntjes, zonbeschadigingen en pigmentvlekjes verdwijnen en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd.

Zuurstofboost: met O2 lift… Ook dit is je huid verwennen! Een zalige oppepbehandeling waarbij je huid een dosis peptiden en zuurstof krijgt in de vorm van een heerlijk bruisend gelmasker. Ideaal om huidveroudering tegen te gaan, tegen pigmentvlekjes en om een stralend frisse huid te krijgen.

Is jouw huid ook toe aan ‘reparatie’?

Als specialiste in huidverbetering geef ik je graag advies zodat jouw huid weer klaar is voor de dagen die komen gaan. En zoals je ziet kan dat op verschillende manieren, en er is nog veel meer waarmee ik je kan helpen.
Heb je vragen? Stel ze gerust in het reactieveld hieronder, of neem vrijblijvend contact op.