7 makkelijke tips om zachte handen te krijgen

TIP 1  Gebruik milde zeep om je handen te wassen. Zeep zorgt meestal voor het uitdrogen van je handen. Vaak zitten er ingrediënten in die ontvettend werken hier krijg je geen zachte handen van.

TIP 2  Draag bij het afwassen altijd handschoenen. Ook hierbij geld dat het afwasmiddel ervoor gemaakt is om je vaat te ontvetten, zo dus ook je handen. Handschoenen dragen is dan een veilige oplossing.

TIP 3  Gebruik regelmatig handcrème. Het is beter om een paar keer per dag een klein beetje te smeren dan een keer per dag heel veel. Als je heel veel gebruikt kan de huid dit niet opnemen en glibbert alles uit je handen wat je vast pakt. Regelmatig een klein beetje wordt beter opgenomen door je huid waardoor je huid kan verbeteren en minder droog zal aan voelen.

TIP 4  Je handen regelmatig scrubben zorgt er ook voor dat je huid beter de crème kan opnemen. Droge schilfers kunnen op die manier worden verwijdert.

TIP 5  Maak eens gebruik van een handmasker. Om het inwerken van een masker te bevorderen kan je na het aanbrengen van het masker boterhamzakjes om je handen doen. Door de warmte die ontstaat kan het masker nog beter inwerken. Je kan het masker ook aanbrengen voor je naar bed gaat. Op die manier krijgt het masker de tijd om in te werken. Er bestaan ook speciale handschoentjes die je kan gebruiken als je de crème aanbrengt voor het naar bed gaat. Op die manier komt er geen crème aan je lakens.

TIP 6  Vergeet niet om je handen overdag te beschermen met een SPF, hoe hoger hoe beter. Ook je handen staan bloot aan de zon en om pigmentvlekken op je handen te voorkomen is dit echt een must. Je handen verraden namelijk je echte leeftijd!

TIP 7  Vermijd handcrèmes waar paraffine in zit. Dit legt een laagje over je huid, dit voelt wel lekker aan maar het doet niets voor je huid. Op die manier blijft het probleem bestaan en verbeterd niet. Je huid gaat alleen maar meer om de crème vragen, waardoor je niet meer zonder kan.

Heel veel plezier met het uitproberen van de tips en ik wens je heerlijk zachte handen toe.